SPOŠTOVANI STARŠI, DRAGI OTROCI!

V V PRAVLJICAH, KI SO MI JIH V OTROŠTVU PRIPOVEDOVALI ALI PA SEM JIH PREBRAL, SEM SE VELIKOKRAT LAHKO PRIMERJAL Z RAZLIČNIMI JUNAKI. ŽELJE, KI SE V PRAVLJIČNEM SVETU URESNIČUJEJO, NISO NIČ DRUGAČNE KOT TISTE, O KATERIH SANJAMO V STVARNOSTI, LE DA SE V DOMIŠLJIJSKEM SVETU VEDNO VSE SREČNO IZIDE. DOBRA VOLJA, KI PLEMENITI ŽELJO DOSEČI TISTO, PO ČEMER HREPENIMO, MNOGOKRAT PRIPELJE DO ŽELENEGA CILJA. IN TO VERO MORAMO IMETI VSI - NE GLEDE NA TO, V KAKŠNIH OKOLIŠČINAH SE ZNAJDEMO.

DA BI DOMIŠLJIJSKI SVET PRIBLIŽAL OTROKOM, SEM SE ODLOČIL PISATI PRAVLJICE, KI OHRANJAJO UPANJE NA BOLJŠI JUTRI. ALI MI BO USPELO, PA JE ODVISNO OD VAS, DRAGI OTROCI. ŽELIM, DA BI VAM MOJE PRAVLJICE POLEPŠALE DAN IN PRIVABILE NASMEŠEK NA USTNICE.

VSE KNJIGE SI LAHKO IZPOSODITE V KNJIŽNICAH, NEKATERE CELO V TRSTU IN CELOVCU!

V OKVIRU BRALNE ZNAČKE NASTOPAM S PRAVLJICAMI V NIŽJIH RAZREDIH OSNOVNIH ŠOL, Z AVTOBIOGRAFSKO ZGODBO >KLJUČ BREZDOMCA< PA V VIŠJIH RAZREDIH, NA SREDNJIH ŠOLAH IN FAKULTETAH.

ZA KAKRŠNOKOLI SODELOVANJE Z MANO (NASTOPI, SPONZORSTVA, ZANIMIVI PROJEKTI, IN DRUGE AKTIVNOSTI) ME NAJDETE NA NASLOVU OZ. ŠTEVILKI NAVEDENI NA KONCU INTERNETNE STRANI.Prasicek

* Slovenski jezik:      PRAVLJICA O PRAŠIČKU IN ČAROBNI ZVEZDICI!

NEKOČ PRED DAVNIMI ČASI JE BILA V SLOVENIJI MAJHNA VASICA, SKRITA OČEM LJUDI. V NJEJ SO ŽIVELI MAJHNI ROŽNATI PRAŠIČKI S SMEŠNO ZAVIHANIMI REPKI. VSI SO SE IMELI RADI. MLADIČKI SO SE IGRALI IN ČOFOTALI V BLATU, STARŠI PA SO OPAZOVALI NJIHOVE NORČIJE. VSAK VEČER SO JIH MORALI POŠTENO OPRHATI, DA SO LAHKO ČISTI ODŠLI SPAT.

VASICA JE IMELA TUDI SVOJEGA ŽUPANA, KI JE VSAKO LETO SKLICAL ZBOR PRAŠIČKOV, KJER JIH JE TUDI PREŠTEL. UGOTOVIL JE, DA V VASICI ŽIVI TOČNO DEVETSTO DEVETINDEVETDESET PRAŠIČKOV. NAD TEM SO BILI PRAV VSI NAVDUŠENI. KOT PONAVADI SO TUDI PO TEM ZBOROVANJU ORGANIZIRALI PRAŠIČJO VESELICO, KI TRAJA DO JUTRANJIH UR. ZVEČER SE JE NA NEBU POJAVILO NEŠTETO SIJOČIH ZVEZDIC, KI SO ŠE POLEPŠALE NJIHOVO RAJANJE. VSI PRAŠIČKI SO NAMREČ VERJELI V NJIHOVO ČAROBNO MOČ.

DRAGI OTROCI,
ČE BOSTE TUDI VI VERJELI V ČAROBNO MOČ ZVEZDICE, BO ZAGOTOVO TUDI VAM IZPOLNILA ŽELJO!

* Translated in English:            THE PIGLET AND A MAGIC STAR

ONCE UPON A TIME THERE WAS A LITTLE VILLAGE IN SLOVENIA, HIDDEN FAR AWAY FROM PEOPLE'S EYES. IT WAS THE HOME OF LITTLE PINK PIGLETS WITH FUNNY-LOOKING, SMALL, CURLY TAILS. THEY ALL LOVED EACH OTHER. THE YOUNG ONES PLAYED AND PADDLED ABOUT IN THE MUD WHILE THEIR PARENTS WATCHED THEIR FOOLERIES. IN THE EVENINGS, THEY FIRST HAD TO BE THOROUGHLY SHOWERED, SO THAT THEY WENT TO BED CLEAN. THE LITTLE VILLAGE HAD ITS OWN MAYOR, WHO GATHERED THEM TO A PIGLET MEETING EVERY YEAR, WHERE HE ALSO COUNTED THEM.

THIS TIME, THE MAYOR FOUND OUT THAT THERE WERE EXACTLY NINE HUNDRED AND NINETY-NINE PIGLETS LIVING IN THE VILLAGE, AND EVERYBODY WAS ENTHUSIASTIC WITH THIS NEWS. AS USUAL, THE MEETING WAS FOLLOWED BY A PIGLET FESTIVITY, WHICH NORMALLY LASTED UNTIL THE EARLY MORNING HOURS. THE EVENING SKY WAS DOTTED WITH INNUMERABLE SHINING STARS, WHICH MADE THE PIGLETS' MERRYMAKING EVEN MORE BEAUTIFUL. EVERYBODY BELIEVED IN THE MAGIC POWER OF THE STARS.

DEAR CHILDREN,
IF YOU BELIEVE IN THE MAGIC POWER OF THE STAR, TOO, IT WILL MAKE YOUR WISHES COME TRUE AS WELL!

  NAZAJ NA PRVO STRAN


| Stand No.: 5.0 C910 | www.pravljice.com | Email: francirogac555@hotmail.com | Phone: 00 386 40 246 271 |