SPOŠTOVANI STARŠI, DRAGI OTROCI!

V V PRAVLJICAH, KI SO MI JIH V OTROŠTVU PRIPOVEDOVALI ALI PA SEM JIH PREBRAL, SEM SE VELIKOKRAT LAHKO PRIMERJAL Z RAZLIČNIMI JUNAKI. ŽELJE, KI SE V PRAVLJIČNEM SVETU URESNIČUJEJO, NISO NIČ DRUGAČNE KOT TISTE, O KATERIH SANJAMO V STVARNOSTI, LE DA SE V DOMIŠLJIJSKEM SVETU VEDNO VSE SREČNO IZIDE. DOBRA VOLJA, KI PLEMENITI ŽELJO DOSEČI TISTO, PO ČEMER HREPENIMO, MNOGOKRAT PRIPELJE DO ŽELENEGA CILJA. IN TO VERO MORAMO IMETI VSI - NE GLEDE NA TO, V KAKŠNIH OKOLIŠČINAH SE ZNAJDEMO.

DA BI DOMIŠLJIJSKI SVET PRIBLIŽAL OTROKOM, SEM SE ODLOČIL PISATI PRAVLJICE, KI OHRANJAJO UPANJE NA BOLJŠI JUTRI. ALI MI BO USPELO, PA JE ODVISNO OD VAS, DRAGI OTROCI. ŽELIM, DA BI VAM MOJE PRAVLJICE POLEPŠALE DAN IN PRIVABILE NASMEŠEK NA USTNICE.

VSE KNJIGE SI LAHKO IZPOSODITE V KNJIŽNICAH, NEKATERE CELO V TRSTU IN CELOVCU!

V OKVIRU BRALNE ZNAČKE NASTOPAM S PRAVLJICAMI V NIŽJIH RAZREDIH OSNOVNIH ŠOL, Z AVTOBIOGRAFSKO ZGODBO "KLJUČ BREZDOMCA" PA V VIŠJIH RAZREDIH, NA SREDNJIH ŠOLAH IN FAKULTETAH.

ZA KAKRŠNOKOLI SODELOVANJE Z MANO (NASTOPI, SPONZORSTVA, ZANIMIVI PROJEKTI, IN DRUGE AKTIVNOSTI) ME NAJDETE NA NASLOVU OZ. ŠTEVILKI NAVEDENI NA KONCU INTERNETNE STRANI.a

Pravljica v znakovnem jezikuPrenos zvocnega zapisa

KRESNIČEK BAL

NA OBSEŽNIH ZELENIH TRAVNIKIH JE VZKLILO NEŠTETO BARVITIH CVETLIC, KI SO VALOVILE V VETRU, IN POMLAD JE SLAVILA ŽIVLJENJE V VSEJ POLNOSTI IN BRSTEČI LEPOTI. TO JE PRAVA PAŠA ZA OČI IN VSAKDO SI ŽELI LE ENO - DA BI SE POTOPIL V TO ČUDOVITO MORJE, SI NABRAL POLNO NAROČJE CVETJA TER SE PREPUSTIL SVETU DOMIŠLJIJE. KO PA SONCE ZAIDE, SE NA NEBU POJAVIJO ZVEZDE IN LUNA. TAKRAT CVETLIC NE VIDIMO NAJBOLJE, SAJ TE NEŽNO ZAPREJO SVOJE CVETOVE. A ŽIVLJENJE NA TRAVNIKU SE NE USTAVI.

ZVEČER VČASIH MISLIMO, DA ZVEZDE PADAJO Z NEBA, KO NA TRAVNIKIH OPAZIMO MAJHNE ČAROBNE LUČKE, KI SE PRIŽIGAJO. ČE STOPIMO PREBLIZU, TAKOJ UGASNEJO. TO SO LAHKOKRILE ŽUŽELKE, KI JIM REČEMO KRESNIČKE. IME IZVIRA IZ POSEBNE LASTNOSTI TEH ŽUŽELK - DA SVETIJO. V TRUPU SE SPROŽI POSEBEN NARAVNI ODZIV, KI OMOGOČA ODDAJANJE SVETLOBE. ŽE ENA SAMA KRESNIČKA JE LEPA, ROJ KRESNIČK SKUPAJ PA NAREDI MORJE UTRIPAJOČIH LUČK NA TRAVNIKU, KI PRINAŠAJO ČAROBNOST. V TEM PRIZORU UŽIVATA OKO IN SRCE.

DRAGI OTROCI,

ŽIVALI SO ČUDOVITA BITJA, KI ŽIVIJO V SVOJEM OKOLJU, V KATERO LJUDJE NE BI SMELI NASILNO VSTOPATI. UPAM, DA STE OB TEJ PRAVLJICI SPOZNALI, DA NIKOLI NE SMETE POŠKODOVATI ŽIVALI. PRAV JE, DA K NJIM PRISTOPIMO Z VSO LJUBEZNIJO IN S SPOŠTOVANJEM. LJUDJE IMAMO V SEBI LUČKO, KI JI MORAMO DOPUSTITI, DA ZASVETI. KDOR JO IMA, VEDNO NOSI V SEBI LJUBEZEN.

 

BAL THE FIREFLY

Vast green plains grew sprang to life with countless wonderful flowers waving in the wind: spring was celebrating life in all its fullness and budding beauty. It is lovely to watch a meadow gleaming with many different colours. It is quite a feast  for the eyes and makes one wish to dive into this beautiful sea, gather armfuls of flowers and get carried away in a world of imagination. And when the sun sets, the stars and the moon come out in the sky. People can't see the flowers very well then, because they gently close their blossoms, but this doesn't mean that all life has stopped.

At night it sometimes seems as if the stars were falling from the sky when small magic lights come on in the fields, and if we step too close to them, quickly go out. These are really gossamer-winged flying insects called fireflies. Surely everybody knows the firefly and where its name comes from - its special ability to glow. A unique chemical reaction inside their bodies makes them shine.

Dear children:

Animals are wonderful creatures which live in their own environment which should not be violently disturbed by people. I hope that this story has helped you realize that you should never harm animals. It is only right to treat them with kindness and respect. Every one of us has a light inside which should be allowed to shine and show us the path to happiness. People with that kind of light always carry love inside them.

Order on amazon.com

  NAZAJ NA PRVO STRAN


| Stand No.: 5.0 C910 | www.pravljice.com | Email: francirogac555@hotmail.com | Phone: 00 386 40 246 271 |